Reset Yourself Event: de mindset-boost

Reset Yourself Event:
de mindset-boost

Tijdens het Reset Yourself Event krijgen de deelnemers een echte mindset-boost! Het gaat tijdens dit event niet om standaard tips of het aanleren van nieuwe vaardigheden. Dit event gaat verder. De deelnemers ontvangen nieuwe inzichten, waardoor ze weer mogelijkheden gaan zien voor hun situatie. Ze gaan weer stralen, lachen en krijgen een blik op de toekomst. Een fijne toekomst. 


Het is druk in ons hoofd

Je mindset maakt al het verschil in de wereld. Dat geldt voor iedereen. Voor jou, voor ons en voor de werkzoekenden die je begeleidt. De manier waarop je denkt, is van grote invloed op je gedrag. En je gedrag is van grote invloed op wat je bereikt in het leven. In totaal hebben we allemaal ongeveer 40 tot 60.000 gedachten per dag. Dat betekent dat je per wakker uur aan zo’n 3.000 dingen denkt. Dat zijn ruim 50 gedachten per minuut! Het is dus druk in ons hoofd.


“Mensen hebben ineens een doel voor ogen.”

Jacobijne | Gemeente Rotterdam

Tijdens het Reset Yourself Event zoeken we met de werkzoekenden de stilte op, gaan we in gesprek met elkaar en ontvangen ze veel inzichten die hen weer verder gaan helpen. We hebben het deze dag samen over hoe de werkzoekenden stappen kunnen maken op het gebied van werk, geld, gezondheid of relaties. Samen kijken we waar de mogelijkheden liggen en in de pauzes is er de mogelijkheid om diverse stands van de informatiemarkt te bezoeken. 

“Het is enorm frustrerend en het maakt je verdrietig als je leven niet loopt zoals je vroeger gehoopt had. Dat is heel logisch en kunnen we ons allemaal voorstellen. Toch? Ik laat de deelnemers zien dat ze dat gevoel niet hun leven hoeven te laten beheersen. Er is een manier om weer meer van het leven te gaan genieten.” – Hans Oranje

Na dit event

  • Beseffen de deelnemers dat ze er niet (meer) alleen voor staan. Ze beseffen: samen bereik je meer. 
  • Ervaren de deelnemers meer zelfvertrouwen. Handig voor hun volgende sollicitatiegesprek.
  • Weten ze waar voor hen de mogelijkheden liggen naar een leven met meer ontspanning.

Zo ziet de dag eruit

08:30 uur Ontvangst met koffie en thee
09:00 uur Start blok 1: jouw mindset
10:30 uurKoffie/thee en tijd om de informatiemarkt te bezoeken
11:30 uur Start blok 2: keuzes maken
12:30 uur Uitgebreide lunch
13:30 uur Start blok 3: de sleutel voor verandering 
14:30 uur Tijd om de informatiemarkt te bezoeken

Tijdens de informatiemarkt kunnen de deelnemers terecht bij diverse stands over voeding, financiën, kleding en meer.