Nieuws / blog

Uit het hart gesproken – Nasrien

Ruim tien jaar lang moest Nasrien, een alleenstaande moeder met vier kinderen, rondkomen van een uitkering. Toen ze de kans kreeg om aan het werk te gaan, pakte ze die met beide handen aan. Ze draaide mee in de ‘Reset Yourself training’, eerst als deelnemer, later als trajectbegeleidster. Nasrien voelde zich als een vis in het water. Maar na een jaar sloeg het noodlot toe. Nasrien kreeg een TIA en moest stoppen met het werk waarvan ze zoveel was gaan houden. In diezelfde periode werd ook haar moeder, de kracht in haar leven, ernstig ziek.

Verder lezen “Uit het hart gesproken – Nasrien”

Uit het hart gesproken – Leo

In 2010 beleefde Leo, ondernemer in hart en nieren, een absoluut topjaar. De zaken gingen beter dan ooit, zijn droomhuis was net opgeleverd en met knallende kurken sloot hij het jaar af. Maar van de een op de andere dag sloeg zijn leven radicaal om. Binnen twee jaar verloor Leo álles: zijn bedrijf, zijn gezin, zijn huis én zichzelf. Alles waar hij al die jaren zo hard voor had gewerkt, viel als een kaartenhuis in elkaar. En alles wat tot dan toe vanzelfsprekend was geweest, werd opeens een uitdaging.

Verder lezen “Uit het hart gesproken – Leo”

Uit het hart gesproken – Nicky

Nicky was gekluisterd aan zijn bank, zonder werk en zonder inkomen. Hij was niet verzekerd en zat volkomen vast in zijn situatie. Maar dankzij de Reset Yourself training zag Nicky in dat je zélf in beweging moet komen. Geïnspireerd door zijn mede-cursisten, vielen één voor één de puzzelstukjes op hun plek. Hij ging anders kijken naar zichzelf en de wereld om hem heen. En met hernieuwde motivatie en kracht ging hij zijn problemen stuk voor stuk te lijf.

Verder lezen “Uit het hart gesproken – Nicky”

Reset Yourself-training terugkomdag

Ruim 30 oud-deelnemers van de ‘Reset Yourself-training’ namen op donderdag 22 februari 2018 deel aan de eerste terugkomdag van dit jaar. De Reset Yourself-training is onderdeel van het project ‘Stadshavens Rotterdam Werkt Echt!’.

In een ontspannen en ongedwongen sfeer, en onder het genot van een goede kop koffie en iets lekkers, hebben we met elkaar terugblikt op de afgelopen periode en werden er onderling ervaringen uitgewisseld. Een aantal deelnemers heeft hun ervaringen zelfs voor de groep gedeeld.

Verder lezen “Reset Yourself-training terugkomdag”

Uit het hart gesproken – Esther

Esther had haar eigen bedrijf en werkte daarnaast in de zorg. Ze werd chronisch ziek, verloor haar baan en moest ook haar eigen bedrijf stopzetten. Ondanks haar motivatie en wil om te werken, belandde ze tegen alle verwachtingen in in de bijstand. Ze doorliep meerdere trajecten, maar helaas zonder succes. Het traject van Stadshavens Rotterdam Werkt Echt was vanaf het eerste moment een verademing, vooral vanwege de persoonlijke benadering. Eindelijk voelde ze zich gehoord.

Verder lezen “Uit het hart gesproken – Esther”

Overhandigen boek Merlien Welzijn

Op 24 januari j.l. overhandigde Merlien Welzijn, schrijver van de budgetkookboeken Koken voor 4 personen voor €5 en Slim Koken, een stapel kookboeken aan Hans Oranje van Star Trainingen. Merlien schreef de boeken om haar initiatief tegen armoede, de website Bijstandsgerechten, te kunnen bekostigen.

Verder lezen “Overhandigen boek Merlien Welzijn”

Uit het hart gesproken – Joey

Joey had een prima baan in de plaatwerkerij, maar na twee tijdelijke contracten bleef het verwachte vaste contract uit. Van de WW belandde hij in de bijstand en vandaar ging het bergafwaarts. Joey werd depressief, had nergens meer puf voor, verloor kilo’s gewicht en gaf alles en iedereen de schuld van zijn situatie. Na een oproep van het Jongerenloket begon hij met weerzin aan de training Reset Yourself. Maar door te leren luisteren naar zichzelf en naar anderen en zijn gevoelens te uiten, hervond hij zijn energie en het geloof in zichzelf.

Verder lezen “Uit het hart gesproken – Joey”

Enorm trots op Dicky

Enorm trots op Dicky (55) en haar overige 49 collega’s die via het project Stadshavens Rotterdam Werkt Echt! én na de Reset Yourself Training zijn ingestroomd bij Traffic Support. Passie en persoonlijke benadering zijn de uitgangspunten die bijdragen aan de enorme successen die worden gerealiseerd, met natuurlijk in de hoofdrol de kandidaten zelf.

Verder lezen “Enorm trots op Dicky”