Online | Mindset training

Online | Mindset webinars

“De windrichting kun je niet veranderen, maar de stand van de zeilen wel”

Dat het Corona-virus het leven behoorlijk anders heeft gemaakt valt niet te ontkennen. Samenzijn was in onze maatschappij, tot maart 2020, de normaalste zaak van het leven. Dankzij alle noodgedwongen maatregelen verandert er veel, maar bovenal wordt onze mentaliteit zwaar op de proef gesteld. In deze uitdagende tijd worden we allemaal geconfronteerd met goed bedoelde adviezen en veelomvattende maatregelen. En of je nu voor of tegen bent, we zullen hier met elkaar doorheen moeten. De meesten houden fysiek wat meer afstand en sommigen werken zelfs thuis. Daarnaast lijken veel Nederlanders ook te beseffen dat de ‘kwetsbaren’ onder ons momenteel een nog groter gevaar lopen dan voorheen. Het is mooi om te zien hoe we dit met elkaar proberen op te lossen!


Koersbepaling in zwaar weer…

Wanneer je onverwacht in lastige omstandigheden verzeild raakt, zal je flexibel moeten anticiperen en soms je vaste routes wijzigen. Na alle maatregelen verandert er inhoudelijk niets aan onze training, maar wel aan de manier waarop wij deze voorlopig zullen geven. Met de komst van CoVid-19 heeft de wind onze route veranderd, maar dat betekent niet dat onze eindbestemming of doelstellingen gewijzigd zijn. Integendeel! Wij geloven dat wij nog steeds op koers liggen. Wij blijven ons namelijk inzetten voor de vele werkzoekenden in ons land en daar gaat geen virus ons vanaf houden! Wij geloven heilig in onze trainingen en het resultaat hiervan. De mentale support die mensen met een uitkering van ons krijgen is van onschatbare waarde en dus varen wij onverstoord verder.

‘Als de berg niet tot Mohamed komt, zal Mohammed tot de berg gaan’

Om verder te kunnen hebben wij inmiddels onze zeilen bij moeten stellen. Natuurlijk vinden we het jammer dat we mensen momenteel niet in levenden lijve kunnen aanspreken. We missen de energie en groepsdynamiek van een volle zaal, maar we zijn ook ontzettend gemotiveerd om onze gedachten, in positieve zin, te richten op wat wel kan. Zo worden de trainingen die voorheen 100% klassikaal waren nu langzamerhand geconverteerd naar een hybride variant. Online meetings gecombineerd met enkele fysieke bijeenkomsten, gereduceerd tot 4 personen. Hiermee wordt het directe contact tot een minimum beperkt. Let wel! Contact op afstand staat voor ons niet gelijk aan minder persoonlijk(e) contact en aandacht.

Online is ook fijn!

Op dit moment zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een volledige onlineversie van de Reset Yourself mindset-training. Een flinke uitdaging, maar we hebben goed nieuws: de pilot-sessie van onze eerste onlinegroep staat inmiddels gepland! Dankzij het omzetten van onze seminars naar webinars hebben we ervaring opgedaan en analyses gemaakt over deze nieuwe manier van werken. Zo ook met ons ‘Reset Your Caseload’ webinar. Speciaal ontwikkeld om werkconsulenten en activeringscoaches te informeren over de meerwaarde die de Reset Yourself training op hun caseload heeft. Daarnaast willen wij ook hen inspireren in een tijd waar zij hun taaklast behoorlijk zien toenemen.

Kortom, na het roer (noodgedwongen) flink om te moeten gooien kunnen we binnenkort weer volle kracht vooruit met onze trainingen. 

Virtuele groeten

Hans Oranje & Charron Wirth