Reset Yourself Podcast

Reset Yourself Podcast

Ter inspiratie brengt Reset Yourself om de twee weken één podcasts uit. Abonneer via jouw favoriete platform.


Podcast 10: Het verhaal van…Nancy

Familieproblemen komen veel voor en zo ook bij Nancy. Ondanks dat ze alles redelijk op een rijtje heeft is ze toch in de problemen gekomen. Afgekeurd om te werken, maar ze geeft niet op. De issues met haar familie helpen daar allerminst bij en Hans heeft een intiem gesprek met haar, waar emoties haar soms even de baas worden. Het maakt haar zo mens… Luister in #RYP010, de laatste aflevering van  seizoen 1, naar het verhaal van Nancy uit Rotterdam. 


Podcast 9: Het verhaal van… Arjen

Hoe ontwikkeld een gokverslaafde tiener op latere leeftijd alsnog zijn talenten? Het kan! In #RYP009 geeft Hans het woord aan Arjen die sinds dit jaar freelance actief is voor Reset Yourself. Arjen kende een turbulente jeugd waar hij inmiddels makkelijker over praat. Als er in deze aflevering één codewoord gezocht mag worden dan is het wel ‘verantwoordelijkheid’. Wil je weten hoe Arjen als donderslag bij heldere hemel begreep waar hij dit stukje van zichzelf kon vinden? Luister dan vooral naar deze podcast. 


Podcast 8: Het verhaal van… Rosemary

Het verhaal van Rosemary is nogal een verhaal. Niet in een paar woorden samen te vatten en dus adviseren we je deze aflevering, #RYP008, gewoon maar te luisteren. Hans heeft in deze podcast niet veel woorden nodig, ze komen namelijk wel van zijn gast. Hoe iemand met zoveel pech in het leven toch positief kan blijven. Woorden als wilskracht en optimisme krijgen een extra dimensie na het luisteren van dit verhaal.


Podcast 7: Het verhaal van … Gary

Wat als je zo overtuigd bent van het onrecht dat jou is aangedaan dat het je herstel om weer op de arbeidsmarkt te herintreden in de weg komt te staan? Het overkwam de sympathieke Gary na zijn ontslag als IT-specialist bij een grote bank. Soms ben je absoluut niet schuldig aan een ontslag, maar moet je er wel mee dealen. In #RYP007 neemt Hans Gary mee terug naar zijn frustraties en komt de reden van zijn gedrag op een bijzondere manier boven tafel. 


Podcast 6: Het verhaal van … Vanda

Een vlot werkend brein geeft geen enkele garantie op een goede baan, een zorgeloos leven of een hogere vorm van geluk. Het slagen of afronden van bepaalde processen in je leven hebben een diepere betekenis dan de directe consequentie in de vorm van een leuke baan of een lieve partner. In #RYP006 praat Hans met Vanda. Aan ambitie geen gebrek bij deze jonge moeder. Toch is de reis naar vervulling van haar ambities eentje met vele obstakels en bijzondere kenteringen. Luister snel naar deze heerlijke aflevering en laat gerust je comments achter.


Podcast 5: Het verhaal van … Ed

Wat als jouw vergevingsgezindheid flink op de proef wordt gesteld, zoals bij Ed? #RYP005 is een emotionele aflevering en het is veel waard om die emotie in de juiste context te zien. Ed groeit namelijk! Mede dankzij ongekend scherpe opvattingen en reflecties over alle ellende in zijn leven. Ben jij benieuwd hoe hij gevangenisstraf, mishandeling en drankmisbruik om heeft gezet in iets positiefs? Laat je dan inspireren door deze heerlijk ongenuanceerde Rotterdammer.


Podcast 4: Het verhaal van … Lars

In #RYP004 spreekt Hans met Lars uit Rotterdam. Lars is oud-deelnemer uit de 6-daagse mindset-training en heeft een bijzonder verhaal. Op het eerste gezicht lijkt Lars een alleskunner. Een rappe prater, maar bovenal humoristisch en sympathiek persoon. Iemand waarvan je niet verwacht dat psychische problemen al jarenlang zijn ambities ondermijnen, maar wie goed naar het verhaal van deze jongeling luistert krijgt een duidelijk beeld hoe psychoses en vooroordelen een grote invloed kregen in zijn leven.


Podcast 3: Het verhaal van … Francisca

Hans heeft voor #RYP003 Francisca uitgenodigd. De keuze om de serie te beginnen met ‘het verhaal van’ deze energieke dame blijkt een uitstekende. In rap tempo vliegen krachtige kreten en heerlijke schaterlachen door de businessunit in de Rotterdamse Kuip. Na in meerdere sollicitaties afgewezen te zijn, onder andere door een gouden tand die veel voor haar betekent, vond ze de kracht om zichzelf te herpakken, haar verantwoordelijkheid te voelen en woede te laten varen. In een overtuigende peptalk laat de jonge moeder zien hoeveel positieve energie ze in zich heeft, nu dat ze het vertrouwen in zichzelf weer teruggevonden heeft. Luister de podcast en ervaar de doorbraak van powerwoman Francisca!


Podcast 2: Het verhaal van … Charron Wirht

In #RYP002 geeft Hans Oranje de microfoon aan zijn co-trainer Charron. In een klein half uur verteld de goedlachse Rotterdamse hoe zij zich als moeder van 5 kids in de bijstand heeft ontwikkeld tot een zelfverzekerde vrouw met een vaste baan als trainer bij Reset Yourself Training & Events. Een indrukwekkend verhaal waarin Charron openlijk haar onzekerheden uit het verleden bespreekt. De pure emotie en trotse gevoelens omtrent haar ontwikkeling vormen de rode draad in Het Verhaal Van de oud-deelneemster aan de ResetYourself training.


Podcast 1: Het begin

De aftrap, aflevering #001 uit de serie ‘Het Verhaal Van…’, waarin gasten hun levensverhaal vertellen.

Beginnend met het verhaal van uw podcast host Hans Oranje, oprichter en trainer van Reset Yourself Training & Events. Hans verteld over zijn jeugd en hoe hij als ‘sloper’ uit het familiebedrijf stapte om zichzelf te ontwikkelen tot inspirator, trainer/coach. Aansluitend verteld Hans over het ontstaan van zijn bedrijfsnaam Reset Yourself.