REFERENTIES

Ervaringen van deelnemers

Ervaringen van trajectbegeleiders project Stadhavens Rotterdam Werkt

Ik heb Hans leren kennen als een energiek, gedreven en passievol persoon. Hij is naast trainer ook mens en dat blijkt dan ook hoe hij zijn deelnemers benaderd tijdens de empowermenttrainingen. Hij heeft de gave om mensen die negatief in het leven staan en zichzelf hierdoor belemmeren op een aangename manier te overtuigen om positief te gaan denken en het toe te passen in hun dagelijks leven. Ik meld mijn cliënten dan ook graag aan voor de empowermenttrainingen.

Sharda Sardjoe
Trajectbegeleider Stadshavens Rotterdam Werkt

Of ik als trajectbegeleider een stukje wilde schrijven over mijn ervaringen met de Empowerment Training en het effect op de deelnemers? Ja natuurlijk! Twee van de zes dagen ben ik erbij geweest.
De eerste dag: de deelnemers zitten er wat afwachtend en onzeker bij. Dan moeten ze zich ook nog kort voorstellen in de groep, een beetje weggedoken en angstig. ’t Regent lichamelijke klachten, andere narigheid en ‘Ik-kan-niet’s. Menig traantje wordt gelaten om de situatie waarin ze verzeild zijn geraakt en boosheid op van alles en iedereen. Hoe vermoeiend is dit?
De laatste dag: de deelnemers kijken vol spanning uit naar wat deze dag hen brengen zal. Dat is ook te zien aan hun lichaamstaal. Ze zitten rechtop, kijken de trainer en elkaar aan. Ze vertellen stuk voor stuk op een open en positieve manier wat de training hen heeft gebracht en helpen elkaar als iemand niet uit z’n woorden komt. Wat is hier gebeurd?

Het is een feestje om er deze laatste dag bij te zijn. Er hangt een positieve en doelgerichte sfeer. Een van mijn eigen deelnemers, een heel schuchtere dame, die normaal gesproken nogal teruggetrokken en verlegen is, staat als eerste op voor het ritueel van de laatste oefening en dat geeft een enorme energie, die tot in alle vezels voelbaar en zichtbaar is. Deelnemers zijn uit hun schulp gekropen en nog veel belangrijker, uit hun slachtofferrol. Ze hebben een realistisch doel gesteld, waarvan zij eigenaar en uitvoerder zijn, ze ondersteunen elkaar en spreken elkaar aan. En ze weten dat als ze hun aandacht goed richten, ze hun doel zullen halen.

Hoe prachtig is dit? Kippenvel op de laatste dag en tijdens het schrijven van dit stukje weer.
Stuk voor stuk zijn mijn deelnemers aan het werk met hun doelen en een groot gedeelte van hen heeft inmiddels ook het doel behaald. De een heeft inmiddels een baan, de ander vrijwilligerswerk of de schulden op een rijtje en een aanmelding gedaan en klaar voor een volgende stap vooruit. Een heel aantal heeft de terugkomdag niet eens meer nodig. Hoe fijn is dat?
Dat is waar de Empowerment Training over gaat. In het hier en nu doelen stellen en een stap maken naar een positieve toekomst. Daarbij rekening houdend met de realiteit, je eigen leider leren zijn, hulp vragen waar nodig, je blijven richten en bijsturen waar nodig.

Angeline Bogaards
Trajectbegeleider Stadshavens Rotterdam Werkt

De Reset Yourself Empowerment Training heeft mij de kans geboden om even stil te staan bij de vragen. Wie ben ik, Wie was ik en wie ik wil zijn? Wat is belangrijk, wat was belangrijk en wat vind ik belangrijk voor mijn toekomst?

Het heeft mij laten nadenken over alles wat ik in het verleden hebt meegemaakt dan heb ik het over pijn, verdriet en kansen die ik niet heb gepakt. Hoeveel impact dit op mijn leven heeft gehad. En het heeft mij geleerd hoe ik al deze zaken zo ga draaien dat ik het nooit meer invloed laat hebben in mij toekomst.

Dit proces zie ik ook gebeuren bij de deelnemers (werkzoekenden) die wij begeleiden en deze de training hebben gehad. De laatste dag met de laatste oefening maken alle mensen een enorme doorbraak mee en komt er zo een ontlading van ze af dat gaat gepaard met blijdschap in de vorm van een lach en soms een traan. Je ziet de grote verandering in hun doen en laten daarna ze zijn zo gemotiveerd tijdens de eerste gesprek na de training. Ze zitten vol zelfvertrouwen en dat is heel mooi om te zien.

Hans is oprecht een goed mens en een hele goede trainer. Hij heeft mij in de afgelopen 1,5 jaar geholpen te worden wie ik altijd al had willen zijn. En met trotst kan ik zeggen ik ben er bijna!!

Naomi Pinas

Trajectbegeleider Stadshavens Rotterdam Werkt

Hans verzorgt de training Reset Yourself in het traject van Stadshavens Rotterdam Werkt Echt. Ik heb Hans leren kennen als een positief mens die vooral het verschil wil maken. Hij bezit een enorme schat aan ervaringen waardoor hij in staat is om o.a. met behulp van praktijkvoorbeelden de theorie en praktijk met elkaar in verbinding te brengen. De theorie gaat daardoor leven en kan makkelijker toegepast worden in de praktijk. Hans is zeer gedreven en geeft met humor en gevoel voor zijn omgeving trainingen. Hij speelt in op de behoefte in de groep, kijkt wat er leeft en welke vragen er zijn. Vervolgens stemt hij hier zijn lesstof op af. Zijn aanpak is uniek, warm, betrokken, liefdevol en spot on. Hij is een enorme inspirator en motivator.

Giulia Barabba

Trajectbegeleider WWB Stadshavens Rotterdam Werkt

Feedback van mensen die deze training hebben gevolgd

Al levert dit project niet direct werk op, ik gun iedereen in de bijstand deze training.

Ik ben meer gefocust, omdat ik nu weet wat ik wil.

Ik ben er sterker door geworden door het gewoon te gaan doen.

Ik heb veel geleerd wat ik ook mijn kinderen kan meegeven.

Ik heb geleerd om ervoor te gaan en niet te snel op te geven.

Het heeft mij enorm geïnspireerd en heeft mij wakker gemaakt.

Ik weet dat deze training voor mij veel heeft veranderd, maar ook de mensen om mij heen.

Ik ben meer van mijzelf gaan houden.

Ik ga de opgedane kennis toepassen in mijn leven en delen met de mensen die dezelfde problematiek hebben als ik.

Ik heb een grote stap naar voren gedaan.

Ik vond het leerzaam en heb veel positieve dingen mogen leren, wat mij sterker maakt.

Ik ben anders gaan denken en inzien.

Ik heb beter leren communiceren met mijzelf en anderen mensen.

Ik heb geleerd om niet zoveel te twijfelen, maar gewoon te doen.

Ik ben mij bewust geworden dat ik geleefd word, in plaats van mijn leven te leven.

Ik vond het leerzaam, gezellig en positief. Ik weet zeker dat zowel ik als de mensen in mijn omgeving iets gaan hebben aan wat ik heb geleerd.

Ik ga van mijzelf houden en mijzelf beschermen tegen anderen mensen die het niet goed met mij voorhebben.

Ik ga beter met mijn kinderen om.

Ik kijk positiever tegen de toekomst aan.

Ik ga mijn best doen om dingen in mijn leven te veranderen, ook al is dat niet altijd gemakkelijk.

Medewerkers Jongerenloket Gemeente Rotterdam

Hans Oranje heeft aan zeer kwetsbare jongeren van het Jongerenloket deze training gegeven. Daarbij gebruikte hij een goede mix van theorie en praktijk. De training sloot zichtbaar aan bij de leefwereld van jongeren. De jongeren hadden bij de start van de training alle geloof en hoop op een betere toekomst verloren. De training gaf hen inzicht in hun motivatie en kracht hun leven zelf vorm te geven. Aan het einde van de training waren de lusteloze teleurgestelde jongeren veranderd in jongeren die een doel hadden, een toekomst voor zich zagen en vertrouwen hadden dat ze dat zelf met enige hulp zouden kunnen bereiken. Een prachtige ervaring. Ik was er sterk van onder de indruk en zou alle jongeren een trainer en coach als Hans gunnen.

Alice Vlaanderen

Hoofd Jongerenloket Gemeente Rotterdam

De jongeren waren op de 1e dag erg ongemakkelijk en afstandelijk. Ook vanwege het feit dat ze de training moesten volgen en geen vrije keus hadden. Na de 2e/3e dag sloeg de sfeer volledig om. Sommigen van de jongeren waren daarna ruimschoots op tijd aanwezig, vol enthousiasme om de training te kunnen volgen. Aan het eind van de trainingsdagen was er een bruisende sfeer met een hoge energie en heel veel welwillendheid bij de jongeren.

Soerish Chatterpal

Projectleider/Relatiebeheerder Jongerenloket Gemeente Rotterdam

Zelf heb ik ook mogen ervaren dat de training me bewust heeft gemaakt van bepaalde denkwijzen en belemmeringen. Dat als je altijd hetzelfde doet je altijd hetzelfde eindresultaat zult krijgen en dat als je gaat kijken naar wat je zelf kan veranderen je een ander eindresultaat kan bereiken. Deze manier van omdenken en bewustwording heb ik als winst meegenomen uit de training.

Adinda Litaay

Kwaliteitsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling Jongerenloket Gemeente Rotterdam

Ervaringen van andere relaties

In de eerste plaats vind ik Hans een heel prettig persoon in de omgang. Je merkt bij Hans dat hij oprecht geïnteresseerd is in mensen. Hans heeft een hele duidelijke visie als het gaat om persoonlijke ontwikkeling bij mensen en juist hierin ligt zijn kracht. Hij zal nooit kiezen voor de gebaande paden, maar altijd voor de meest effectieve wijze. Hans leert geen trucs, maar laat mensen vooral ervaren en voelen. Door zijn enthousiasme, zijn energie en zijn natuurlijke drive, is Hans in staat om mensen naar een hoger niveau te tillen. Tenslotte heeft Hans een zeer breed netwerk, hierdoor kan hij processen in gang zetten die voor veel mensen niet tot de mogelijkheden behoren.

Berno Lentjes
Key Accountmanager Royal Mosa B.V.

Ik heb Hans leren kennen als veelzijdig, bevlogen en menselijke coach. Zijn gevarieerde achtergrond en ruime (levens) ervaring maken coaching door Hans waardevol en inspirerend. Dit wordt versterkt doordat Hans zelf blijft leren van zijn werk en actief nieuwe inzichten zoekt.

Gérard Brinkhorst
Project manager KPN

Ik vind Hans Oranje een geweldige personal coach. Hij is open en eerlijk, creëert een veilige omgeving, weet de juiste vragen te stellen en helpt je bewust te worden van belemmeringen die in je onbewuste aanwezig zijn. Hij schuwt de confrontatie niet en benoemt dingen die altijd onbenoemd zijn gebleven en die aan de basis liggen van de problemen waar je dagelijks mee worstelt. Vanuit deze vernieuwde inzichten laat hij jezelf ontdekken hoe jij het best om kunt gaan met hetgeen je wil bereiken.

Peter de Pont 

Ik ken Hans Oranje als een zeer energieke persoon. Hij weet je altijd te stimuleren en activeren en weet je te raken. Hierdoor zet hij je aan het denken. Vervolgens zul je het zelf moeten ervaren en doen. Hij heeft de spirit om zowel groepen als een individu inzicht te geven tot eigen kunnen en doen. En weet een ieder daartoe te inspireren. Kortom een mens die met veel inzet en passie je in beweging weet te brengen. Mijn stelling is: Je kijkt na een gesprek met Hans met meer inzicht en uitzicht de wereld in.

Floor van der Kemp

Hans heeft in jaren dat ik met hem te maken heb een grote persoonlijkheidsontwikkeling doorgemaakt. Ik heb Hans leren kennen als accountmanager, maar nu is hij een paar jaar bezig als personal coach en trainer. Samen met Hans helpen wij Stadstoezicht de goede kandidaten te kiezen en te trainen. Hans is zeer betrokken bij de mensen die hij traint, maar ook voor zijn omgeving. Hans is in mijn optiek een aanwinst voor elke organisatie

Harry Duinkerke 
Bestuurder 010 bv

I’ve learned to know Hans as a great motivator: high-energy, strong inspiration, and positive drive. Hans shows lots of passion for his work and is a great networker! He has an uncomparable sense for client engagement, at all levels, and most certainly with executives. Action oriented and results driven, he clearly focuses on getting things done. Hans is a nice and positive guy to be around with and has built an impressive contacts network. When you want your organization to empower, he’s the one to call!” It is a pleasure doing business with Hans as he is known to deliver to his promises.

Richard De Roo 
CEO & Company Owner TTB The Team Builders

 

 

Hans heb ik 6 jaar geleden leren kennen als een enorme netwerker, die relaties op hoogstaand niveau duurzaam aan elkaar kan binden. Door zijn empathisch vermogen en oprechte interesse in de medemens is Hans voor mij een zeer bijzonder mens. Ik heb veel geleerd van zijn visie op (samen)werken, het heeft mij geholpen om privé en werk op elkaar te laten aansluiten. Deze balans kan ik iedereen aanbevelen het brengt rust en evenwicht in zowel werk als privé. Kortom een aanbeveling voor iedereen die zowel werk als privé in balans wil brengen. Hans bedankt!

David Roelofs 
DGA DAR Holding BV en DAR Bouwadvies BV

 

 

“Eén van de eerste dingen die Hans tegen mij zei toen ik hem 4 jaar geleden leerde kennen was; “je kan en mag alles van me zeggen, maar nooit dat omgaan mij saai zal zijn” 4 jaar later kan ik dat inderdaad beamen. Saai is het nooit, integendeel. Hans zijn drang naar zelfontwikkeling en ervaren werkt aanstekelijk. Datzelfde geldt voor zijn drang om anderen te helpen en in hun kracht te zetten. De ontwikkeling die ik de afgelopen jaren doormaak, heb ik voor een groot deel te danken aan mijn omgang met Hans en de vele gesprekken die we samen gevoerd hebben. Door gebruik te maken van zijn levenservaring, openheid, passie en gave om het op een mooie manier te vertellen, heeft Hans mij anders doen laten kijken naar situaties, mensen, omgeving, maar vooral ook naar mezelf. Hierbij geeft Hans nooit de illusie dat hij de waarheid in pacht heeft. Het is slechts een zienswijze, maar één die in de meeste gevallen blijkt te kloppen. Ook al valt het kwartje soms niet direct, vallen doet het. In dit hele proces hebben we ook vooral heel veel lol en plezier. Dit in met combinatie met zijn warme, intense persoonlijkheid gun ik het iedereen om met Hans in contact te komen!!”

Maarten de Kok 
Locatie Manager The Greenery