Reset Yourself Training for Young Potentials

(Her)ontdek jezelf

(Re)discover yourself, remember your dreams, live your life!

‘De jeugd heeft de toekomst’. Dat is waar. Toch merken wij dat heel veel jongeren moeite hebben om zich staande te houden in deze (vaak) veeleisende maatschappij, met de permanente druk om te presteren en succesvol te zijn. Sommige jongeren ervaren zelfs zoveel stress, dat ze voortijdig hun school verlaten. Maar zijn deze jongeren ook in staat om de consequenties van hun eigen gedrag te overzien? Niet iedereen krijgt van huis uit de juiste begeleiding of stimulans om zijn of haar talenten ten volle te benutten en het beste uit zichzelf te halen. En de verantwoordelijkheid te nemen iets te maken van zijn leven.

Waarom dit programma?

Jongeren lopen vaak met allerlei vragen over zichzelf, waar ze het antwoord niet op weten. Ze denken misschien dat hun dromen onbereikbaar zijn (geworden), omdat ze niet de juiste opleiding of (werk)ervaring hebben. Misschien zijn ze met school gestopt en weten ze niet hoe ze hun leven weer op de rit kunnen krijgen. Op school wordt ons kennis bijgebracht. Maar wat we niet leren, is hoe je om moet gaan met teleurstellingen, hoe je tegenslagen overwint en hoe je gelukkig(er) kunt worden.

Het was dit gegeven dat ons in 2012 heeft geïnspireerd tot het ontwikkelen van trainingen en projecten speciaal gericht op jongeren. Lees hier hoe het begon.

6-Daagse ontdekkingsreis

Tijdens de 6-daagse Reset Yourself Training for Young Potentials gaan jongeren (opnieuw) ontdekken wie ze zijn en wat ze willen bereiken. Ze leren begrijpen waarom ze doen wat ze doen en waarom ze wellicht steeds weer in dezelfde valkuilen trappen. De Reset Yourself Training for Young Potentials is een ontdekkingsreis waarin jongeren leren weer de regie te pakken over hun eigen leven. De trainingsdagen worden verdeeld over een aantal weken, waarbij tussendoor de gelegenheid wordt geboden het geleerde in de praktijk te brengen.

Vervolgtraject

Na deze zes dagen begint het échte werk. Dan is het aan de cursisten zelf om alles wat ze hebben geleerd in de praktijk te brengen en hun dromen te gaan verwezenlijken. Na de training kan desgewenst worden gekozen voor een vervolgtraject. Dit traject bestaat onder meer uit individuele gesprekken, terugkomdagen met de andere deelnemers en persoonlijke begeleiding. In deze periode staan de jongeren er niet alleen voor en kunnen ze bij ons terecht voor vragen, tips, een luisterend oor of om waar nodig weer even een zetje in de goede richting te krijgen. Het vervolgtraject kan in nader overleg geheel naar wens worden ingevuld.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de inhoud van de Reset Yourself Training for Young Potentials of de mogelijkheden voor uw organisatie, neem dan gerust contact met ons op. Speciaal voor overheden/gemeentes bieden wij tevens een compleet programma, waarmee wij u volledig kunnen ontzorgen. Kijk hier voor het Reset Yourself Program.

Reset Yourself Trainingen

Keuzemodules

De Reset Yourself Training kan naar wens worden aangevuld met één of meer van onderstaande modules. Deze modules kunnen ook intern worden aangeboden:

Voor de selectie en instroom van kandidaten hebben wij een effectief stappenplan ontwikkeld, waarmee snel een duidelijk beeld ontstaat van de kandidaat en zijn of haar hulpvraag. Hierbij werken we nauw samen met de verschillende ondersteunende diensten. Wilt u meer weten over ons stappenplan voor een slimme en effectieve intake, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.
Om te voorkomen dat de kandidaten na de Reset Yourself Training in een ‘gat’ vallen, is het van belang ze ook in de periode daarna te blijven begeleiden. Wij bieden een individueel coachingstraject aan waarbij we de kandidaten ondersteunen bij het overwinnen van hun angsten en ze stimuleren om actief deel te gaan uitmaken van het arbeidsproces en of de maatschappij, bijvoorbeeld via vrijwilligerswerk. Wilt u meer weten over deze individuele aanpak, neem gerust contact met ons op.

Wanneer alle emotionele of praktische belemmeringen zijn opgelost of geregeld, zoals bijvoorbeeld schulden, kunnen wij ondersteuning bieden bij het begeleiden van de kandidaat naar vrijwilligerswerk, leerwerkplaatsen, stageplaatsen of betaald werk. Ook in deze fase van het re-integratietraject kunnen wij u als opdrachtgever volledig ontzorgen.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in het Reset Yourself Program, een specifieke training en/of module, dan wel de mogelijkheden voor uw organisatie, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.