Klassikaal: 6-daagse Reset Yourself training

6-daagse Reset Yourself Training

Tijdens het Reset Yourself Event hebben werkzoekenden de kans om zich aan te melden voor de 6-daagse Reset Yourself Training. Tijdens deze training gaan we met een kleine groep van maximaal 15 deelnemers diep in op de mindset van de deelnemers en vindt er een ware transformatie plaats.


Stel je even voor… 

Je volgende afspaak met Peter, een werkzoekende, begint bijna. Je pakt zijn dossier erbij. Eigenlijk hoeft dat niet, want je kent Peter goed. Peter is een lieve man die al een tijdje in de bijstand zit. Je weet dat er meer in hem zit dan eruit komt. Hij schiet soms in zijn isolement en laat weinig zelfvertrouwen zien. Je kunt je vinger er niet precies op leggen waar dat door komt en je krijgt hem maar niet in die ‘actie-stand’.

Stipt om twee uur gaat de deur open. Het is Peter. Met een big smile. Je kijkt hem verbaast aan. Normaal gesproken is hij altijd vijf minuten te laat. Zonder grote lach. In een split second vallen je nog meer dingen op. Hij loopt rechter. Vol zelfvertrouwen. Zijn handdruk is stevig en hij heeft er zin in. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Wat een verademing. Dit wordt een mooie en vruchtbare afspraak.


Het verhaal van Peter is fictief, maar niet verzonnen.

Werkzoekenden die de 6-daagse training van Reset Yourself hebben gevolgd, staan vernieuwd in het leven. Hun mindset is veranderd en ze hebben weer hoop. Daar doen we het voor. 

Veel mensen hebben overtuigingen die hen ervan weerhouden om alles uit hun leven te halen. Het lukt ze hierdoor niet om de mogelijkheden te zien die er waarschijnlijk wel zijn. Mogelijkheden die ze helpen om weer midden in de samenleving te komen staan. Mogelijkheden die bijdragen aan hun geluk.

Huilend onder de douche

Charron heeft in 2019 de training gevolgd bij Hans. Eigenlijk wilde ze zich er helemaal niet voor inschrijven, maar ze heeft zich toch laten overhalen. De eerste dag komt ze te laat binnen, met een lage motivatie. Ze heeft het allemaal over zich heen laten komen en thuis ontdekte ze diepe impact.

“Thuis begon ik te huilen onder de douche. Ik kon niet meer stoppen. Ik ging bij mezelf na: wat is dit? Tijdens de training hadden we een test gedaan: competentietest. Er kwam uit dat ik van nature een hulpverlener ben. Maar daar deed ik dus niets mee. En dat realiseerde ik me op dat moment diep van binnen.” – Charron Wirht

Tijdens de de training kwamen er steeds mensen naar Charron toe. Ze wilden dingen met haar delen. Deze natuurlijke aantrekkingskracht had ze ook al gemerkt bij de vrouwenopvang. Vrouwen komen naar haar toe met hun vragen. “Ik realiseerde me dat ik mensen op afstand hield door alles wat ik had meegemaakt. En dat schild brak daar onder de douche. En ik moest toegeven dat ik veel van mensen houd en dat ik gewoon teleurgesteld was in het leven.”

Op dag drie kwam er een andere Charron binnen. Ze begon te genieten van de mensen om haar heen en ze heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. “Ik ben nu heel weerbaar, ik kan heel goed met negativiteit omgaan. Ik kan mezelf kwetsbaar opstellen en ben tegelijk heel sterk. Ik heb nu een hele liefdevolle relatie. Ik kan mezelf beter verwoorden, ik sta dichter bij mijn creatieve gevoel.”

Van deelnemer naar co-trainer

Nu is Charron de co-trainer van Hans. “Wat ik de mensen wil meegeven: ik snap de gedachten die je kan hebben. Maar dat hoeft niet je waarheid te zijn. Ik zat in de vrouwenopvang en ik wilde daaruit. Ik wilde een huis, het goed regelen voor mijn kinderen. In een jaar heb ik alles bereikt wat op die lijst staat. Mijn kinderen zien nu dat ik iets doe waar ik heel mijn hart in stop. Ik ben nu een mooi voorbeeld voor mijn kinderen.”

De 6-daagse training

Tijdens de 6-daagse training ontdekken de deelnemers wat hun mogelijkheden zijn. Ze krijgen inzicht in hun bewuste en onbewuste patronen. Door dit inzicht in hun eigen gedrag en de achterliggende reden van dat gedrag leren ze om andere, vaak betere keuzes te maken.

Dag 1

Veiligheid creëren staat voorop. Zonder een veilige setting kan er geen openheid en vertrouwen zijn. En dat hebben we nodig om het te kunnen hebben over dromen, wensen, verlangens en doelen. Iedereen heeft een doel nodig om in beweging te komen. Na deze dag is hier een belangrijke stap in gezet.


Als je niet tevreden bent met wie je bent, moet je worden wie je wilt zijn.


Dag 2

Iedereen staat anders in het leven. Op deze dag ontdekken de deelnemers wat voor hen belangrijk is. Wat zijn hun kernwaarden? Zodra dit helder is, zullen de deelnemers meer grip krijgen op hun leven omdat ze weer zelf aan het roer staan.


Wacht niet tot er iets gebeurt, om te beseffen wat belangrijk is in je leven.

Dag 3

Nu gaan we aan de gang gaan met bewust en onbewust (automatisch) gedrag. De doelen kunnen helder zijn, maar het is uiteraard belangrijk dat hun gedrag bijdraagt aan hetgeen ze willen bereiken. Zodra de deelnemers meer inzicht hebben in de werking van hun onbewuste, kijken ze anders naar hun gedrag.


Wees jezelf, de rest is al bezet.


Dag 4

De deelnemers weten nu wat ze willen, ze weten waar ze voor staan en welk gedrag er nodig is om daar te komen. Tijd om verantwoordelijkheid te nemen om dit ook daadwerkelijk te realiseren! Geen excuses. Hulp durven vragen is ook een belangrijk aspect van verantwoordelijkheid nemen. Deze dag maakt een groot verschil!


Hoe meer verantwoordelijkheid je neemt voor je leven, hoe meer vrijheid je ervaart.

Dag 5

Hulp is altijd nodig. Niemand kan alles alleen. Dus wat kan de omgeving bijdragen aan de doelen van de deelnemers? Hebben ze de juiste mensen om zich heen? Belangrijke vragen met antwoorden die een groot verschil kunnen maken in iemands leven.


Geluk kun je vermenigvuldigen door het te delen


Dag 6

Dag zes is een groot feest. We herhalen alle genomen stappen. We zien wat er allemaal al veranderd is in iemand leven. De energie stroom en de doorbraak waarvan ze vooraf misschien nog niet eens durfden te dromen, is nu heel erg veel dichterbij.


Opgevers winnen nooit en winnaars geven nooit op.

Praktisch

  • De training duurt 6 dagen: 2 dagen per week en dus verspreid over 3 weken.
  • 08.30 uur inloop.
  • Van 09:00 uur tot uiterlijk 15;00 uur.

Dit zeggen de deelnemers

Ik heb geleerd dat ik zelf verantwoordelijk ben om op mijzelf te vertrouwen. – Diana

Ik heb geleerd dat ik meer vertrouwen in mijzelf mag hebben omdat ik het waard ben. – Rosemary

Ik heb geleerd dat ik meer positief moet denken en vooral doen. – Harry

Ik wist al veel maar was er nog niet bewust van. – Erica

Ik heb geleerd om te doen en als het nodig is om hulp te vragen. – Vanda

Ik ben het waard! – Jolanda

Ik heb geleerd om van het negatieve meer naar het positieve te gaan en uit mijn comfortzone stappen. – Souad

Ik ga me meer kwetsbaar opstellen en beter aangeven wat ik wil. – Mara

Ik heb geleerd om meer van mijzelf te houden. – Houda

Ik ga meer hulp zoeken want ik ben niet alleen. – Pedro

Ik heb geleerd om los te laten, gewoon omdat ik het waard ben om vrij en gelukkig te leven. – Luz

Ik heb ontdekt wat mij belemmert en dat doorbreek ik. – Kadrie